Lysere i Innlandet. Behovet for budsjettkutt halvert Behovet for budsjettkutt er halvert ved det ferske Universitetet i Innlandet, ifølge nye prognoser. Likevel står sparetiltakene i kø framover.
Dyster økonomi preger styremøte i Stavanger Budsjettkutt, kutt i forskningstid og restrukturering av studieporteføljen er saker på styremøtet ved Universitetet i Stavanger fredag.
Lars-Petter Jelsness-Jørgensen får fire nye år Høgskolen i Østfold har ansatt rektor for perioden 2025—29.
Stoltenberg: — Den økonomiske situasjonen er alvorlig Mens universiteter og høgskoler kutter og omstiller, er også forskningsinstituttene økonomiske virkelighet fortsatt stram og alvorlig.
26 av 33 universiteter og høgskoler får mindre å rutte med Universiteter og høgskoler ventet seg nullvekst, men et stort flertall av dem vil oppleve reelle kutt i 2025 hvis forslag til statsbudsjett blir vedtatt.
Rektor: Ingen enhet ved NTNU står alene i omstillingen Rektor Tor Grande skriver om nedbemanningen som nå skal skje ved NTNU.
Ville ikke ha debatt om valgt eller ansatt rektor nå Styreleder ved NMBU, Hanne Refsholt, ville ikke ha debatt om valgt eller ansatt rektor nå. Men flertallet i styret sa ja.
Diskuterer økonomi og studieportefølje Høgskolen i Østfold er under omstilling, og rektor utelukker ikke nedbemanning og oppsigelser. Følg debatten i høgskolestyret.
13 universiteter og høgskoler måtte tære på reservene 13 universiteter og høgskoler brukte til sammen over en halv milliard kroner av reservene sine i første tertial. Helsefakultetet ved UiT jobber hardt for ikke å havne i samme situasjon NTNU.
UiT får 100 millioner mindre å rutte med neste år UiT Norges arktiske universitet regner med realnedgang i bevilgningen på 2,5 prosent i 2025. En helt ny virkelighet, ifølge ledelsen. Store overskridelser på pilotutdanningen bidrar til å tynge budsjettet.
Vil kutte i kommunikasjon. Tilsette skal bli «mer selvhjulpne» Nord universitet må kutte store summar dei nærmaste åra. Kommunikasjonsavdelinga er gjort til pilotprosjekt.
Sparer 30 millioner på skjerpede forskningskrav og mindre forarbeid til undervisning Ledelsen ved Universitetet i Stavanger anslår å kunne spare over 30 millioner kroner per år ved å ta forskningstid fra de som ikke publiserer og kutte ned på tid til å forberede undervisning.
Færre skal jobbe ved Nord universitet. — Blir nokre krevjande rundar Tøffe krav til omstilling er i vente ved Nord universitet. — Vi må bli færre tilsette, seier rektor Hanne Solheim Hansen.
Forbereder seg på å kutte 60 mill. Høgskolen i Innlandet regner med et inntektstap på 60 millioner neste år. Oppsigelser utelukkes ikke, ifølge rektor.
Dårligere økonomiske tider: «Folk har en frykt for jobbene sine og er bekymret» — Uroen er økende. Nå begynner folk å virkelig å kjenne på dette og alvoret er i ferd med å synke inn, sier Erika Torgersen, hovedverneombud ved Universitetet i Stavanger.
Ser behov for å bli tøffere på omfordeling Universitetet i Stavanger har lenge diskutert økonomiske utfordringer. Nå skal universitetsstyret også diskutere modell for interne omfordelinger.
Har innført kostnadskutt og ansettelsesstopp Nord universitet praktiserer ansettelsesstopp hele 2024.
Når staten investerer i forskning, må forskningen være nyttig og resultatene må deles og tas i bruk Grønn og digital omstilling krever samarbeid med forskningsmiljøer som kjenner bedriftenes utfordringer og muligheter. Det brukes mye penger på å få til dette samarbeidet. Men gjør vi det på rett måte?
Styreleder var ikke fornøyd med kuttplanene Styret ved Universitetet i Stavanger vedtok torsdag et budsjett som innebærer kutt på rundt 80 millioner kroner i 2024. Styreleder vil ha de konkrete kuttene på bordet.
Må få ned kostnader og midlertidighet Universitetet i Stavanger må kutte budsjettet med 200 millioner innen 2028, ifølge rektor Klaus Mohn. Torsdag skal styret orienteres om status for omstillingen.
Vil innføre administrativ ansettelsesstopp i 2024 Nord universitet har en høyere andel administrative årsverk enn snittet blant universiteter og høgskoler. Nå ligger det an til ansettelsesstopp.
— Riset bak speilet er at vi blir satt under administrasjon Universitetet i Stavanger klarer ikke å fylle opp studieplassene sine, noe som kan bety 40 millioner i tapte inntekter årlig. En svært alvorlig situasjon, ifølge rektor Klaus Mohn.
Sintef: Lite løft og for lav fart i regjeringens grønne industriløft Regjeringens ambisjoner for et grønt industriløft må prioritere næringsrettet anvendt forskning i statsbudsjettet for 2024 og i årene som kommer.
Hvordan skal vi gire opp omstilling når regjeringen girer ned? Oppussing av forskningssystemet krever samspill med andre politikkområder enn det Sandra Borch sitter med alene.
Kostnadskutt på dagsordenen i Stavanger Økonomisk omstilling og nedgang i søkertall er blant sakene på styremøtet ved Universitetet i Stavanger torsdag.
Fjerner punkt om å kutte 150 årsverk Universitetet i Stavanger skal fortsatt kutte kostnader tilsvarende 150 årsverk. Men punktet som omhandler dette, fjernes fra sakspapirene. Rektor Klaus Mohn innrømmer at han kunne kommunisert tydeligere.
Kostnadskutt og nye prorektorer i Stavanger Kostnadskutt tilsvarende 150 årsverk er den største saken på styremøtet ved Universitetet i Stavanger 9. mars.
150 årsverk kan bli kuttet ved Universitetet i Stavanger. - Overdramatisering Rektor Klaus Mohn legger fram en omstillingsplan med forslag om å kutte kostnader tilsvarende 150 årsverk innen 2026. Styremedlem advarer mot overdramatisering.
Norsk middelmådighet er helt perfekt! Alle heier på norsk suksess, bortsett fra når budsjettet for forskning skal vedtas, da er det beste om vi ikke lykkes for godt i EUs rammeprogram.
Utdanningssystemet blir viktigere for arbeidslivets omstilling «Andelen med høyere utdanning vil fortsette å vokse, samtidig som det er et stort og voksende behov for at flere fullfører et yrkesfaglig løp i videregående opplæring», skriver innleggsforfatterne.
Reformer, fusjoner og kaosledelse — Det er vel ikke nødvendig å påpeke at dette har vært et heseblesende løp, skriver førsteamanuensis Hege Myhre om reformer, satsninger, forventninger og krav som har preget lærerutdanningene de siste årene.
NTNU svarer eks-Google-sjef: Relevant samfunnsbidrag NTNUs samfunnsbidrag er relevant og viktig for privat og offentlig sektor.
Norge trenger en forsknings- og høyere utdanningsminister Universitets- og høgskolerådet (UHR) forventer at en ny regjering fortsatt prioriterer høyere utdanning og forskning, og sørger for en egen statsråd som ivaretar sektoren.
Nå trenger vi retning og fart for grønn omstilling — Norge er i ferd med å tape terreng på et område som avgjør fremtidig konkurransekraft og verdiskaping.
Å motvirke utenforskap bør bli en ny norsk «mission» Ledere ved fem forskningsinstitutter ber om et nytt samfunnsoppdrag.
Økt prioritering av samfunnsfaglig forskning er avgjørende for grønn omstilling En bærekraftig klimaomstilling er avhengig av samfunnsvitenskapelig innsikt. Da må ikke nettopp samfunnsvitenskapelig klimaforskning nedprioriteres.
Vi trenger en holdningsendring om vi skal gjøre høyere utdanning mer relevant Løsningen for økt arbeidslivsrelevans i studieløpene er tettere samarbeid mellom utdanningsinstitusjoner og arbeidsliv med økt bruk av praksis.
Må ut med over 6,5 millioner kroner for omstilling NSD - Norsk senter for forskningsdata er splittet og lagt innunder to nye organer. Når kostnaden for omstillingen kommer, krever Kunnskapsdepartementet at de omdisponerer eksisterende midler.
Innovatører trengs overalt Vi i Ungt Entreprenørskap jobber hver dag med å utvikle elevers og studenters kreativitet, skaperglede og tro på seg selv, skriver leder for høyere utdanning i Ungt Entreprenørskap Norge, Yngve Lilledrange.
Avgjørende for Norges vei ut av koronakrisen Universitetenes og høgskolenes bidrag og rolle for å gi Norge flere ben å stå på i dagens situasjon blir ikke løftet tilstrekkelig fram.
Regjeringen foreslår at Forskningsrådet får nesten 200 millioner kroner Vil bruke over tre og en halv milliard kroner på en grønn omstillingspakke.
Virke: Nybø stenger døren for omstillingen arbeidslivet trenger Livslang læring. Konstruktive innspill blir dessverre avvist av både statsråden og rektorer ved statlige høgskoler og universiteter, skriver direktør i hovedorganisasjonen Virke.
Konkurransestaten skaper tause ansatte og selvsensur Når det som i går var definert som viktige mål med jobben, ikke lenger vurderes som viktig, kan mange oppleve mindre mening i jobben. Derfor tar det tid å etablere en forskningskultur i mange av de gamle høgskolene, skriver stipendiat og førstelektor Espen Leirset.
Mens vi venter på omstillingen Høyere utdanning er nøkkelen til den omstillingen vi så vidt har påbegynt, skriver lederkandidat i Norsk studentorganisasjon, Pål Adrian Ryen, i anledning regjeringens budsjettkonferanse.
Nyeste artikler
Medisinstudent ble utestengt i fire år — tapte rettssak
En forkjærlighet for gamle gotiske skrifter ble inngangen til doktorgrad
Han avslørte at Sandra Borch hadde fusket: — Integritet betyr noe
Universitetstoppenes moteord: — Ikke lett å få synlige resultater av det
Den egentlige Y-veien i høyere utdanning må styrkes
Mest lest
«Prosessane er lukka, og ein får ei katastrofekjensle»
Fem personer har sluttet på kort tid i prestisjeprosjekt
Stipendiat tapte rettssak, må betale 250.000 kroner
Ekstrem vekst i publisering: — Pervers forretningsmodell
Ber om at Eirik Hovden blir kallet til en stilling