Stemte ned forslag om komité for å leite etter rektorkandidatar. — For seint 12. september 2024 - 18:39
God dokumentar om fengslede fedre og deres døtre Døtre er en ny dokumentar som vant publikumsprisen på årets Sundance-festival — og som vil få mange til å kjenne tårer i øyekroken. Dessuten er den god.
Portrett av dedikert stavhopper Den svenske stavhopperen Armand Duplantis er (bokstavelig talt) i støtet for tiden. Da kan det være interessant å se en fersk dokumentar om hans vei til toppen.
Den amerikanske drømmen fortalt av en visepresidentkandidat Noen filmer får fornyet aktualitet. Ikke nødvendigvis fordi de er gode. Kanskje heller av andre grunner. En slik film er Hillbilly Elegy.
Om en kvinne i det afrikanske tradisjonssamfunnet - og om kjærlighet Fra Senegal får vi en vakker, men også utfordrende film. Hviskende sand forteller om kjærlighet og selvbestemmelse.
En varm fortelling fra transmiljø Det menneskelige slår gjennom, slik det kan gjøre i en god film. Som i En kvinne i Istanbul.
En akademikers dype lidenskap Kanskje er Marguerites lidenskap en fortelling om dedikasjon til et arbeid, kanskje er den en kjærlighetshistorie. Eller begge deler.
Viser hvor viktig humor er En dokumentar om skeiv humor bør både være morsom og trist. Kanskje bør den også være optimistisk. Outstanding - A Comedy Revolution er innom alle tre.
Heltedyrkende film om flukt fra krig One life handler i første rekke om Nicholas Winton (senere Sir Nicholas Winton). Den baserer seg på hendelser som faktisk har funnet sted.
Bred gjennomgang av Hitlers og nazistenes vei til makten — og deres overgrep I en ny og stort anlagt serie får vi seks timer med de aktørene som tittelen nevner: Hitler og nazistene.
Noe haltende om sosial uro i utkanten av Paris Med filmen De uønskede fortsetter regissør Ladj Ly sitt epos om de delene av den franske befolkningen som er og føler at de er i samfunnets utkant.
Interessant og mangelfull dokumentar om det amerikanske politiet Fra USA får vi en fersk dokumentar om politiet. Den er interessant — og mangelfull.
Serie om en maskulin metoo-sak I rekken av avsløringer om overgrep og maktbruk i kjølvannet av metoo, har én historie vært annerledes. Den handler om den amerikanske skuespilleren Kevin Spacey. Den er ikke ferdig fortalt. Serien Spacey unmasked gir et bidrag.
Intenst om skolen, som bilde på nåtidens samfunn I Lærerværelset er vi med inn i en skoles indre liv. Vi er invitert inn i en periode der elever, lærere og foreldre må håndtere komplekse utfordringer.
Vakkert, men ikke dyptpløyende om «den gode læreren» Fra Mexico får vi en film som vil fenge mange: Radical. Det fortjener den, selv om den i og for seg ikke bringer noe nytt.
Handlingsmettet om borgerkrig i USA Civil War forteller, som tittelen gir bud om, om en borgerkrig i USA i nær framtid.
I overkant vakkert episk drama om flukt Io Capitano byr på en interessant fortelling om afrikanske flyktningers reise sørfra til Middelhavet for å krysse havet på veien til et Europa de drømmer om. Men kanskje er den for vakker?
To solide og severdige norske kinodokumentarer Denne helga har to norske dokumentarer kinopremiere. Begge handler — mer eller mindre direkte — om vårt indre, psykiske landskap. De viser på hver sin måte at norske dokumentarer er i sterk medvind for tida.
Sjarmerende, men enkelt om fotball for hjemløse I en fersk film om fotball fortelles det om et lag som reiser til VM-turneringen i fotball for hjemløse. The Beautiful Game er relativt enkel, men på det beste også en sjarmerende fortelling.
Sterk menneskelig fortelling om ung gamer Ibelin rommer en gripende fortelling. For noen vil det være en film om familie, for andre om funksjonshindringer, for atter andre om gaming.
Solid film om menn som snakker om sex og følelser En film med et så utfordrende navn som Sex, kan vise seg å være plump og intetsigende, men også det motsatte. Her er det det sistnevnte som er tilfelle.
Historisk drama fra vår egen fortid Bastarden byr på sterke symbolske bilder og handlinger fra vår egen ikke altfor fjerne historie.
Ukrainsk TV-serie om befolkningens dilemmaer og valg under krigshandlingene vinteren 2022 Vi som ble igjen er en ukrainsk TV-serie som handler om hverdagsliv i en by som nesten blir okkupert, der innbyggerne stilles overfor valget mellom å forlate byen eller bli igjen.
Varmt og velspilt om identitet og traumer Fra Storbritannia kommer All Of Us Strangers, som undersøker det nære og det dype i relasjoner, og minnene om relasjonene som var.
Godt om samisk identitet — og om kjærlighet Vi er inne i en periode der samisk film gjør seg gjeldende som aldri før. Akkurat nå er det flere samiske filmer i produksjon enn det samlede antallet samiske filmer fram til i dag. Først ut i 2024 er Eallogierdu — Tundraens voktere.
Flere kinofilmer sett fra kateteret Her er noen smakebiter på filmer om folk som underviser, på universitet og på skoler. Og litt til som er aktuelt fra kinomenyen.
En utrolig fortelling fra folkedypet Miraklet i Gullspång er en utrolig fortelling fra folkedypet. En ellevill fortelling. Men det er ikke fortellerformen som inviterer til dette adjektivet. Det gjør derimot aktørene, det de forteller og sammenstillingen vi får gjennom filmens knappe to timer.
Varm film om bærekraftig gårdsdrift Sau er en norsk dokumentar. Den handler om … sau. Og om menneskene som driver med sau. Og om å drive på bærekraftige måter.
Et stille skrik av en film The Zone of interest er virkelig en annerledes film om det temaet den behandler: Dypest sett nazistenes jødeutryddelse, men også noe helt annet.
Eventyrfortelling med feministisk utfordring Poor Things er en av de store snakkisfilmene fra 2023. Den ble blant annet tildelt Gulløven på filmfestivalen i Venezia nylig. Nå kommer den til Norge.
Intenst drama om skyld eller ikke skyld Fritt fall gir oss en historie der det aller meste har skjedd før filmen begynner, eller i de innledende scenene. Filmen handler for det meste om å avdekke disse hendelsene og forstå dem.
Den neste delen av serien Makta er tidvis magisk Seks nye episoder av Makta på NRK rulles ut. Flere av episodene overrasker. Samlet sett skiller de seg fra høstens episoder på flere måter.
Forskningsjuks og utroskap som true crime Den 65 år gamle italienske kirurgen Paolo Macchiarini har vært i søkelyset gjennom flere år for sin profesjonelle virksomhet og for forskningsjuks. Saken fikk ny aktualitet i november etter at hovedpersonen ble dømt til fengsel og Netflix publiserte en serie om den.
Filmtips for jula For en filmanmelder gir jula og årsskiftet anledning til å kikke gjennom det siste årets filmer. Og det generelle inntrykket er at 2023 har gitt oss flere severdige filmer.
En inderlig fortelling om søken etter kjærlighet Når to introverte og lettere deprimerte mennesker skal finne en livsledsager, kan det kanskje se ut som i Høstgule blader.
Britisk solidaritetsdrama Regissør Ken Loach gir oss med Vertshuset The Old Oak det som blir hans siste film. Det har han iallfall mer enn antydet. Han er i dag 87 år, og har sviktende syn.
Portrett av Leonard Bernstein, vellaget og noe polert Leonard Bernstein blir portrettert i Maestro. Det blir også hans kone, som levde med ham gjennom nesten tre tiår.
Dokumentar om mennesker i randsonen Når en dokumentarfilm vinner selve Gullbjørnen, som er hovedprisen på den svært sentrale filmfestivalen i Berlin, bør vi følge med. Det skjer nemlig ikke hver dag (eller hvert år).
Romantisk komedie om klima Den franske filmen Et utfordrende år er en romantisk komedie med et klimatema. Da er det spennende å finne ut om det er romantikk, humor eller politikk som er viktigst — og hvordan de tre henger sammen.
Vakkert, sanselig og smertefullt portrett av kvinnefellesskap Filmer der dialog og monolog er dominerende, kan være utfordrende. Om filmen «bare» blir tekst, eller også får en visuell kraft, er avgjørende for om den blir god — som film.
Sprudlende kreativ fortelling om maktspill i Arbeiderpartiet Serien Makta har allerede fått mye oppmerksomhet. Pris i Cannes er det blitt. Nå er den her, så vi alle kan finne ut av den. Den kommer til å bli diskutert.
Personlig epos om evakueringen av Finnmark Lengsel etter nåtid er et personlig tilbakeblikk som henter sitt materiale åtte tiår tilbake. Det handler først og fremst om hvordan krig hensynsløst ødelegger menneskenes vilkår. Dernest handler det om Finnmark og finnmarkingene.
Voldsom dialogfilm om berømt forfatter I Toves værelse møter vi den danske forfatteren Tove Ditlevsen. Hun har det ikke bra.
Drama om framveksten av et moderne norsk arbeidsliv I Sulis møter vi Sulitjelmas gruvearbeidere i begynnelsen av forrige århundre. Det er i de sentrale årene da de begynte å organisere seg.
Fortelling om ungdom som insisterer på å representere seg selv Voice er spillefilmdebuten til professor Ane Hjort Guttu ved Kunsthøgskolen i Oslo.
Underholdende komedie fra Groruddalen I Hør her'a får mange av Groruddalens innbyggere se morsomme og gjenkjennelige ting fra sitt eget nabolag. Alle andre får en reise inn i noe de kanskje ikke trodde var en del av det moderne Norge. Hvis de ikke har fulgt med.
Fantasirikt om Chiles diktator I Greven av Chile presenteres vi for et satirisk, politisk vampyrdrama som bygger på et sterkt politisk og emosjonelt engasjement.
Historisk drama om Israels første kvinnelige statsminister Det er få statsledere forunt å bli gjenkjent ved kun sitt fornavn. Men i Golda, møter vi en.
Vakkert om natur og arven fra «fedrene» Den siste filmen fra regissør Margreth Olin, Fedrelandet, viser farens turer i naturlandskapene i og rundt Oldedalen i Sogn og Fjordane.
Dramatisk og realistisk om radikalisering Rebel forteller om rekruttering til IS. Den rammer en liten familie bosatt i Belgia
En dramatisert medisinskandale Netflixserien Painkiller blander fakta og følelser så totalt at det er vanskelig å holde hodet kaldt.
Fortellingen om atombombens far Oppenheimer er en storfilm som kommer midt i sommerferien. Den er solid, men bærer også med seg et problem eller to.
To muskuløse, men ulike filmpremierer Denne uka har to filmer premiere i Norge. To svært ulike filmer. Vi ser på dem samlet. Begge filmene er kraftige statements.
En folkekomedie om fedre og mødre I den danske filmen Fedre og mødre får ungdomsforeldre både små doser av trøst, og sitt pass påskrevet. Mest av det siste.
Nostalgisk fortidsfabel I Asteroid City er vi med til en amerikansk ørkenby. Der møter vi en rekke underlige karakterer. Og sjelden har vi sett en så stjernespekket rolleliste. Men holder det som filmfortelling?
Underholdende pilgrimsferd I en film som er britisk tvers gjennom, finner vi underfundig humor og dypt alvor om hverandre. Harold Frys utrolige pilgrimsferd er nettopp det; utrolig. Filmen om den er ikke utrolig, men hyggelig - og litt opprivende.
En kunsterfortelling preget av hardt arbeid, levd liv og tvil Apolonia, Apolonia er en av de beste dokumentarfilmene du ser i år. Den vant blant annet førsteprisen på den sentrale dokumentarfestivalen i Amsterdam i fjor.
En thriller om voldelig miljøaktivisme I How to blow up a pipeline får vi se hvordan en aksjon satt i gang av miljøaktivister kan tenkes å foregå. Men vi lærer ikke å utføre den, slik noen har vært engstelige for.
Migrantfamiliens familiekrønike Mor og sønn handler egentlig om moren og hennes fire sønner, der vi bare treffer to av dem. De to blir vi til gjengjeld godt kjent med.
Historisk dokumentasjon av offentlige overgrep mot jenter Opprøret på Bjerketun er en solid dokumentasjon av statlige overgrep i en ikke så fjern fortid. Her får vi for første gang høre hva de som opplevde hendelsene har å fortelle.
Traumer etter terror I en sterk film inviteres vi med på bearbeiding av traumer etter terror. Filmen gjør et interessant og gripende dypdykk, men går den også litt for langt?
Vakker fortelling fra fjellandet Bhutan Noen filmer gir sitt publikum en mulighet til å reise. Kanskje til et sted de aldri ellers ville kommet seg. Skolen ved verdens ende er en slik film.
Fredspedagogikk fra Belfast Den nord-irske dokumentaren Barn av Belfast forteller om hvordan rektor Kevin McArevey på Holy Cross Boys´ Primary School arbeider med elevene. Han lærer dem å tenke selv.
Drama med spion-elementer fra prestisjetungt islamsk universitet I Boy from heaven, eller Cairo Conspiracy som den også heter, er politikk og religion blant de viktigste ingrediensene. Det hele bivånet av en førsteårsstudent uten kunnskap om hva han blir dratt inn i.
Blodig alvor i sterk film om kvinner Women Talking er en fortelling om en religiøs koloni der alle mennene har reist i samlet flokk til byen for å ordne en sak. I mellomtiden sitter kvinnene og diskuterer om de skal benytte anledningen til å forlate landsbyen.
Emosjonelt drama om Norge og norsk barnevern En film om relasjonen mellom Norge og India, der debatten er i gang allerede før filmen er lansert? En slik film bør helst være god, da er det kanskje noe å lære av den.
Norsk-polsk film om arbeidsinnvandrere og kjærlighet Den norsk-polske filmen Norwegian dream handler om drømmen om et godt liv ved å ha et arbeid og en inntekt, og om den noen ganger så vanskelige kjærligheten.
Rapport fra en av Irans fremste kulturarbeidere Når den iranske regissøren Jafar Panahi kommer med en ny film, er det en begivenhet. Det er alltid vesentlig.
Ny serie om de dødsdømte under landssvikoppgjøret Utgangspunktet for NRKs nye serie De siste dødsdømte er spennende. Dessuten er serien både godt laget og forskningsbasert.
Interessant portrett av den aldrende film-rebellen Her kommer filmen om Petter Vennerød. En av Norges mest omdiskuterte — og mest sette — filmskapere.
Akademikerportrett: Ottar Brox og kampen for kysten I regissør Hans Eirik Voktors nye dokumentar er det Ottar Brox som er akademikeren, og det er vilkårene for kystfisket som er akademikerens faglige tema.
En av sesongens store filmgleder Fra Irland får vi et ekte folkeeventyr, med handling fra ett hundre år tilbake, og med relevans i dag: The Banshees of Inisherin.
Fortelling om voldsutsatt kvinne Det norske filmåret åpner med Natt, en film som graver i den voldsutsatte kvinnens liv og hennes håndtering av sine erfaringer.
Vellykket om vanlige menneskers krig Det beste i den ferske filmen Kampen om Narvik handler ikke om kampen om Narvik. Den handler om tvil og tro – og om hva folk gjør i pressede situasjoner.
Nært og vanskelig om masseskyting og traumer I filmen Nitram møter vi masseskytteren, før han begår sine fatale handlinger. Et innblikk i et liv som kanskje kan forklare – men likevel ikke.
Upolert om ungdomsvennskap Denne anmeldelsen har to innganger: forskning og klisjeer. Grunnen er at filmen 12 bragder handler om vennskap i ungdomsårene – slike ting interesserer både forskere og historiefortellere seg for.
Wannsee-konferansen – et grusomt tilbakeblikk Samme helg som vi minnes jødene som ble transportert til Tyskland for å bli utryddet, har filmen om dem som tok avgjørelsen norsk premiere.
Besk iransk samfunnskommentar Holy Spider bruker en tjue år gammel kriminalsak til å sette søkelys på dagens Iran.
Inderlig og nært om forfølgelse av homofile i nær fortid Sterk film basert på en sann historie om han som ble kjørt rett fra konsentrasjonsleir og direkte i fengsel i 1945 - fordi han var homofil.
Humoristisk drama fra universitetsmiljøet Morsom akademisk humor for «klanen», skriver vår anmelder om filmen Thomas mot Thomas fra fysikkbygget ved Universitetet i Oslo .
Samisk magi, hjelp til kriminell ungdom og brann i Notre Dame Denne helga har så mange filmer premiere at vår anmelder har valgt å skrive kortanmeldelser på tre av dem.
Psykologisk drama om et barns mulige skyld I filmen Storm dør et barn i den innledende delen. Resten av den handler om å finne ut hva som skjedde, og hvordan de involverte skal forholde seg til hverandre.
En komedie fra Kina for vår tid En komedie med handling fra sekstitallets Kina kan fungere også for oss, i vår tid, mener vår anmelder.
Svært vellykket om krigsseilere Med Krigsseileren inviteres vi inn i noen menneskers personlige liv på en måte som også gjør dem politiske.
Vellaget drama om ferskenbøndene i Catalonia Ferskenlunden i Catalonia er en film om trange vilkår for primærnæringene. Og om det kollektive familielivet.
Sterkt om illegal abort Film. Noen ganger kommer det filmer som føles nødvendige. Hendelsen er en slik film.
Solid, men litt mykt, om utvandrerne 50 år etter at Utvandrerne ble filmet forrige gang får vi nå en ny film, denne gangen med norsk regissør.
Godt om den voksne kvinnens seksualitet Emma Thompson gir et godt portrett av kvinnen i sekstiårene som velger å kjøpe sex.
En fortelling om kortvokste I en ny serie forteller fire kortvokste om sine liv. De gir oss viktig kunnskap. Men blir serien litt for «snill»?
Eva Perón – Evita – og hva som skjedde med henne En ny serie om Evita har premiere på 70 års dagen for hennes dødsdag. Det bidrar til å fornye historien om det store argentinske ikonet.
Gode filmtips for strømming i sommerkvelden Vår filmanmelder gir strømmetips fra det siste året, og litt til.
Vellykket om gutter i slyngelalderen Når lokale fortellinger også fungerer som allmenne fortellinger kan det bli både vakkert og opplysende. Det er det som skjer når vi ser islandske Beautiful Beings.
Abortaktivistenes tilbakeblikk Film. I The Janes møter vi abortaktivister i Chicago som ser tilbake på det de holdt på med som unge kvinner. Temaet er på nytt blitt aktuelt i vår tid.
Rik fortelling om mafiadatter Film. I Chiara møter vi en ung jente som ikke uten videre aksepterer den patriarkalske familieordenen hun er født inn i.
En tapt mulighet til å fortelle om Gustave Eiffel Film. En film med navnet Eiffel kan enten handle om mannen eller om tårnet. Eller om begge. Denne handler om begge. Men samtidig: egentlig ikke.
Iranske forviklinger Film. Vår filmanmelder har sett den iranske filmen En helt, og mener den er ganske interessant, men også at den blir litt heseblesende.
En fortelling om å reise fra sitt land Film. Memory Box handler om en familie som har forlatt Libanon. Vår anmelder vil ikke kalle det en film om å flykte.
Ikke grundig nok om vitenskapen bak vaksinene Film. Vi har begynt på post-fasen, forstått som tilbakeblikkene på covid 19-pandemien. Selv om den ikke er ferdig. Det betyr at også filmskapere jobber med temaet, og vi vil komme til å se flere dokumentarer om den i årene som kommer.
Nostalgisk melodrama fra Nord Irland Kenneth Branaghs nye film Belfast bader i nostalgi over vakre øyeblikk i egen nær historie
Ganske tett på Trond Giske - men kanskje ikke tett nok? Film. Dokumentaren om Trond Giske handler om mye mer enn Giske. Vår anmelder mener den står seg godt som kinodokumentar, men savner å bli bedre kjent med Giske.
Luzzu - fiskeren fra Valletta, en film om overgangen fra primærnæringene Film. Vår filmanmelder har sett film fra Malta, og rapporterer om en sjarmerende, men ikke spektakulær filmopplevelse.
Grundig og god dokumentar om overgrepsdømte Bill Cosby Gjennom alle fire episodene i We need to talk about Cosby merker vi en undertone av sorg over at «landsfaderen» er borte.
Poetisk dokumentar om autisme Filmen Hvorfor jeg hopper gir oss en leksjon i å være åpen for en verden vi ikke kjenner fordi den lett framstår som vanskelig.
Dypt engasjerende om menneskelivet Film. Ryktet har løpt foran Drive my Car. Den er valgt ut som Japans Oscar-kandidat, og har mottatt en rekke priser.
Spionpensjonister forteller om Treholtsaken Film. Søndag sender NRK de første episodene av serien Rikets sikkerhet, om Treholtsaken. Vår anmelder mener serien er interessant.
Kvinnelig filmskaper utfordrer Bergman Film. Bergman Island er en kjærlighetsfilm. Eller, egentlig er det to. Et billig poeng kunne være at «her får du to for en». Men det er faktisk sant.
Årets julefilmer - med spor av vitenskap Er det mulig å finne spor av vitenskap i julefilmene? Vår anmelder har gjort et forsøk.
Gutter mot verden: Om incels, hat, løgn og terror I NRKs nye serie Gutter mot verden får vi også helt nytt stoff som utvider fortellingen om drapet på Benjamin Hermansen. Premiere 6. desember.
Ujevnt om skyld og forsoning En pokerspiller bærer sin, og sin nasjons, synder på sine skuldre. Sånt kan det bli bra film av. Men det er en krevende øvelse. Regissør Paul Schrader overbeviser ikke helt denne gangen.
Gripende om flukt og tiden etter flukten Animasjonsfilmens styrke er at den både kan illustrere levde liv og fortelle om dem med en viss, tidløs avstand.
Ujevn kunstnerisk framstilling av psykisk uhelse Vår anmelder finner både gode tendenser og tydelige spor av en pretensiøs stil i denne danske filmen.
Utfordrende om psykisk helse Film. Filmskaperne har kommet svært nær noen fortellinger vi trenger å få innblikk i for å skjønne at ikke alt er like rosenrødt under overflaten i den moderne velferdsstaten, skriver filmanmelder Jan Storø om den ferske filmen Nattebarn.
Styggvakker ny Hamer-film uten dypere mening Bent Hamers nye film leverer på stil, men etterlater oss med ubesvarte spørsmål om innhold.
Personlig og stillferdig dokumentar om jente født i en guttekropp Kinodokumentaren Lille jente forteller om Sasha, født i guttekropp, men fast bestemt på at det ikke er «rett sted» å leve.
Svært godt om krig og hvordan leve videre Krigen i det tidligere Jugoslavia har avfødt mange tragiske hendelser. De som inntraff i juli 1995 er blant de mest grusomme.
Universitetslivet satt på spissen i ny Netflix-serie Khronos lesere vil nok kjenne seg igjen i noen av situasjonene i dramakomedien om forviklinger på universitetet.
Dokumentar som levner lite rom for pandemi-optimisme Film. HBOs nye dokumentar om håndtering av Covid-pandemien gir ikke noen grunn til optimisme for håndteringen av kommende hendelser av samme karakter. Verken i Kina eller i USA.
Langt og detaljrikt om Obama og det splittede USA Serie. Dagen før hovedpersonens seksti-årsdag (som er onsdag i kommende uke) sender HBO ut sin nye dokumentar Obama: In Pursuit of a More Perfect Union.
Bak kulissene i Oslo-prosessen Mens krigshandlingene i Midt-Østen nok en gang preger nyhetsbildet, kommer filmen om de hemmelige fredsforhandlingene som førte til Oslo-avtalen i 1993.
Varmt og snilt om det finske nasjonalikonet Den nye finske filmen Tove forteller om Tove Jansson, en kjent og kjær skikkelse for mange nordmenn også.
Opioid-skandalen i ny dokumentar Film. I denne nye HBO-dokumentaren blir vi grundig kjent med Opioid-skandalen og en kynisk legemiddelindustri. Premiere: 11. mai.
Dypt gripende om forholdet mellom diktatur og personlige liv Vår filmanmelder anbefaler den iranske filmen Det finnes ingen djevel.
Velkommen til Utmark - premiere i dag: Underholdende og vinglete fra «Norge» Vi er i Twin Peaks, i Fargo, i Lilyhammer og i Hans Petter Moland-land. Vær Velkommen til Utmark.
Bruker storslegga i kritikk av den vestlige verden. Serien berører Et ganske annet blikk enn det vi er blitt vant til gjennom de vestlige fortellingene om hvordan verden har blitt som den har blitt.
Her er tips til årets påskefilmer Fra rasisme til ungdomsliv. Og en gris. Vår anmelder anbefaler kvalitetsfilm.
Skremmende om Jamal Khashoggis siste dager Jamal Khashoggis liv og virke er interessant for alle som følger samfunnsdebatten. Dokumentaren The Dissident gir oss et skremmende bilde av hans skjebne, og av kreftene som beseglet den.
En fortelling om tiden etter terroren Nok en gang gir norske filmskapere oss et vesentlig dokument som tar utgangspunkt i 22. juli 2011.
Nyeste artikler
Tross budsjettkutt — vi må satse på ingeniør- og teknologiutdanning
Ansatte og studenter kan ha blitt utsatt for livsfarlig asbest på NTNU
Stemte ned forslag om komité for å leite etter rektorkandidatar. — For seint
Snart universitet: — En gledens dag for studentene
Høgskolen i Østfold: Her er rektors kuttliste
Mest lest
Kom fra Somalia og ble taxisjåfør i Norge. Nå er han professor
Nå kommer Norges 11. universitet
Endret fra karakterer til bestått eller ikke bestått: Bestått tilsvarer E
Ansatte dekanens mann mens ansatte venter på å bli oppsagt. — Uelegant
Universitetet i Bergen gir etter for Trond Mohn